MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞIŞ

Mülkiyeti Vakfımıza ait “Çankırı ili Orta ilçesinde 16.170 m2 arsa ile üzerinde kâin ORTA İMAM HATİP LİSESİ ve ÖĞRENCİ YURDU” binaları Mütevelli Heyetimizin 01.01.2013 tarihli kararı ile “İmam Hatip eğitim öğretimi şartıyla” T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak bağışlanmıştır.

İnsanlığa Hizmet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR, Vakıf Genel Müdürü Şahin KARATAŞ ve Özel Mavigün İlköğretim Müdürü Mehmet TAMER Orta ilçesine gelerek Kaymakam Zafer YİĞİT’i makamında ziyaret ettiler. 22. Dönem Çankırı Milletvekili ve İnsanlığa Hizmet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR “İstanbul’da ikâmet etmekle bedenimiz İstanbul’da, ancak yüreğimiz Çankırı’dadır. Çünkü Çankırı bizim toprağımızdır. Çankırı’ya hizmet bizim öncelikli görevimizdir. Bu gaye ile Valiliğimizin taleplerini Mütevelli Heyetimizle görüşerek 16 dönüm arsa ile İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdu binasını Milli Eğitim’e bağışlıyoruz. Orta ilçemize hayırlı olsun!” dedi. Tapu Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü’nde yapılan resmî işlemler sonucu tapu mülkiyetinin devri gerçekleşti.

03 Ocak 2013 Perşembe günü düzenlenen törene Orta İlçe Kaymakamı Zafer YİĞİT’le beraber İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş UZUN, İlçe Mal Müdürü Gül MERDAN, İlçe Tapu Müdür Vekili Muhsin ONAY, İnsanlığa Hizmet Vakfı Orta Temsilcisi Bayram Yavuz ONAY da katıldı.

İstanbul’dan gelen konuklar daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş UZUN’u da makamında ziyaret ettiler. Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR, Savaş UZUN Beye kendi telif ettiği kitaplardan bir demet hediye etti. Unutulmamak dileğiyle de bir kahve fincan takımını takdim etmesi hoş bir anı oldu.

5 Haziran 2015

Diğer Haberler